Wembley Windows

Wembley Windows is a public art installation commissioned by Brent Council and the developers Quintain.  Initially conceived through a ‘live project’ competition with the architecture department at the RCA in 2013, the design team worked with local manufacturers and the social enterprise group Meanwhile Space to design a temporary structure that houses information celebrating the cultural assets of Wembley. The structure consists of a series of pivoting timber benches and windows, supported by a sculptural steel track. With content updated on a regular basis, passers-by are encouraged to sit, lean, read and interact with both the structure itself, and the information contained within it.

Partners

  • Royal College of Art
  • Quintain

Collaborators

  • Design: Chergn-Min Teong, Eleanor Hill, Ishbel Mull & Skye Sun
  • Fabrication: Aldworth James & Bond
  • Engineering: Engenuiti